Ki vagyok én és mit adhatok neked?

Dénes Klaudia vagyok Integrál tanácsadó , jógaoktató, az Integrál Jógaterápia módszer megalkotója.

Hivatásom, hogy segítőként kísérjelek a kiteljesedésed útján, hogy elfogadással és szeretettel légy önmagad iránt, hogy ráláss a belső mintáidra, tudattalan tartalmaidra, és megértsd mindennapi működésedet testi és lelki szinten. Fontos témám a traumafeldolgozás. Az általam kidolgozótt módszer ötvözi az integrál tanácsadói hipno NLP módszert a test fókuszú, jóga alapú mozgással, melyet Integrál Jógaterápiának hívok. A módszer segítségével tudatos szintre emeljük a tudattalan folyamatokat, programokat, a mozgással pedig oldjuk a testben tárolt elfojtott érzelmeket, traumákat, ezáltal képessé válsz azokat megdolgozva a személyiségbe integrálni. Az integrál jógaterápia módszerével átírod a kora gyermekkori családi és transzgenerációs női mintákat, hogy boldog, kiteljesedett és önazonos életet élj.

Önismereti jógaterápia asana, ahol a földön ülve, a lábakat egymáson keresztbe téve zárjuk a csípő terét, nyújtva a farizmokat és oldalso szalagokat. MÉly belégzéssel a karokat a fej fölé emelve, keresztbe téve chin mudrába áramoltatjuk az energiát és megfigyeljük a testérzeteket, felbukkanó érzéseket.

Tanulmányok

Tanulmányaim

Ekkor kezdtem el foglalkozni a trauma feloldásával a jóga által, és nyílt meg előttem ez a holisztikus nézet fokozatosan. Találkoztam más pszichoterápiás módszerekkel, amik a testre helyezik a fókuszt, és aminek óriási kutatási anyaga és szakirodalma van. Integrál pszichológia szakos végzős hallgatóként pedig nem csak a jóga mozgásrendszerében látom a kulcsot a traumafeldolgozásra, hanem a meditáció, az imaginatív technikák és a jóga energetikai rendszerét egyaránt felhasználva, egymásra építve, egy kidolgozott rendszerben.

Megtaláltam azt az utat, ahol megélhetem azt érzést, hogy adhatok magamból valamit, hogy segíthetek azáltal, hogy én is megnyitom a szívem őszintén. Hogy a figyelmem adom másoknak, a tiszta, gyógyító teret és mindazt, amit megtanultam a saját traumám feldolgozása által. Felismertem, hogy nem kell, hogy az élet küzdelem legyen, mert nem igaz, hogy mindenért meg kell szenvedni, hogy meg kell harcolni. Önmagunkkal kell jól lenni, de nem küzdelemmel, hanem elfogadással. Még az árnyék részeink felé is. Mert akkor kikönnyül minden, és az út is kirajzolódik előttünk.

Ezért és így lettem segítő, hogy ott legyen azoknak, akiknek nincs támaszuk, akikben ott él a belső gyermek, aki szeretetre és figyelemre vágyik. A saját utamon megtanultam, hogyan dolgozzam a traumával, hogyan építsem és erősítsem meg a nőt önmagamban és ezt szeretném átadni minél több nőnek, aki keresi önmagát, aki szeretne gyógyulni, szeretné megismerni a belső NŐT.

Hogyan lettem női önismereti mentor??

Család- és gyermekvédelem szakon végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2017-ben, ami elindított az önismereti utamon. Azért tanultam és képeztem magam tovább, mert szerettem volna fejlődni és megérteni a saját életem, saját működési mintáim, és hogy gyógyuljak a traumáimból. Tanulmányaim során láttam rá arra, hogy mennyire fontos az önismeret, hogy a tudattalan mintáink, kora gyermekkori traumáink hogyan határozzák meg mindennapi működésünket.

Életem egyik legnehezebb időszakában a jóga volt az első olyan dolog, amiben megtaláltam önmagam, ami lecsendesítette az elmémben tomboló vihart és káoszt. 2019-ben Hatha, Flow, 2022-ben Női és Traumatudatos jógaoktató, 2023-ban Mozgásfejlesztő babajóga és Kismama jógaoktató lettem. Az óráim, illetve a saját gyakorlásom során fedeztem fel a jóga, a testben elraktározott traumák és az egyetemen tanult pszichológia kapcsolatát. Felfedeztem, hogy a testben lévő feszültségek hogyan hatnak vissza a lélekre, és a lélek fájdalmait milyen mélyen tárolja a test a szövetekben.