Ha úgy érzed, hogy

szeretnél közelebb kerülni valódi Önmagadhoz!

Mert megérdemled, hogy teljesnek érezd magad, hogy elhidd, elég szerethető vagy, elég jó vagy, 

ELÉG VAGY!

Integrál Jógaterápia

Az általam kidolgozott módszer az integrál pszichológia és a jóga rendszerén alapuló folyamat, ahol a fókuszban a női traumafeldolgozás és önismeret áll. A 90 perces ülés első 30-45 percében segítő beszélgetés során a szavak szintjén feltárjuk az aktuális lelki folyamatokat, majd egy vezetett meditáció után az feltárt folyamatra fókuszált jógagyakorlattal oldjuk a testben elfojtott, letapadt érzelmi lenyomatokat, traumatikus élményeket.

Mikor érdemes eljönnöd?

 • Úgy érzed elakadtál egy folyamatban és nem tudod hogyan lépj tovább?
 • Nehezen kapcsolódsz a testedhez, a nőiségedhez?
 • Stresszes az életed és szeretnéd megtanulni, hogyan figyelj a tested jelzéseire, hogyan nyugtasd le az elméd?
 • Úgy érzed nehezen fogalmazod meg az érzéseidet?
 • Szeretnéd önmagad jobban érteni?
 • Úgy érzed krízisben vagy?
 • Elakadtál a családi vagy baráti kapcsolataidban?
 • Megrekedtél a párkapcsolatban

 

Miért jóga, miben más ez?

A jóga három különböző gyakorlattípus kombinációjából tevődik össze: légzőgyakorlatok, testtartások, azaz ászanák és meditációskoncentrációs technikák. A jóga során a figyelem középpontjában a légzés és a test fizikai tapasztalásai, azaz a testérzetek. Az így megtapasztalt fokozott testtudat információt nyújt a test fiziológiai aspektusairól (pl. gyors szívverés, rövid, felületes légzés, izomfeszültség) ami segít azonosítani az érzelmeinket (pl. félelem, harag). Azáltal, hogy visszakapcsolódunk a testünk érzéseihez, hozzáférhetővé válnak a mélyebb érzelmek.

Ez a hétköznapokban is fontos, hiszen sokszor nehéz beazonosítani az érzelmeinket, és az azok mögött meghúzódó szükségletet vagy hiányt.

A minket ért stresszt, traumát, feszültséget elraktározzuk a testünkben, amely hosszútávon testi egészségügyi problémákhoz vezet. Ezeknek a testi blokkoknak az oldása egyúttal lelki felszabadulást hoz.

„A trauma nem csupán egy múltban történt esemény; a tapasztalat nyomot hagy az elmében, az agyban, és a testben egyaránt… Traumatizáltnak lenni azt jelenti, hogy továbbra is úgy élni, mintha a trauma még mindig tartana, minden új tapasztalatot vagy eseményt a múlt által beszennyezett szűrőn keresztül élünk meg” (Bessel van der Kolk).

A traumát átélt személyeknek akár teljesen megszakad a kapcsolatuk a testükkel, nem tudnak kapcsolódni az érzelmeikkel, testi érzeteikkel – tudat alatti önvédelmi folyamat, az egyén így nem kerül kapcsolatba az átélt esemény fájdalmaival, félelmével és dühével.

A hosszútávú stressz és trauma hatása:

 • Gyenge önbecsülés.
 • Határtartás problémák, nem tud nemet mondani, igyekszik megfelelni, „elég jó lenni”.
 • Nem tudja kifejezni a dühét.
 • Folyamatos stresszállapot – negatív hatással van az immunrendszerre, testre, idegrendszerre – ami betegséghez vezethet.
 • Ha nem figyelünk a saját határainkra, egyszer a testünk teszi ezt meg helyettünk és betegség formájában állít meg bennünket.

Miért testfókuszú terápia szükséges?

Mert a vér magas stresszhormon szintje miatt kikapcsol a nyelvi kódolás, illetve az agy beszédért felelős (Broca) területe. A bal agyfélteke működése csökken, a jobb félteke túlműködik – emiatt a személy jelen idejűként éli meg az eseményt. Emiatt nehezen tudják szavakkal elmesélni a történetet – képekben jelenik meg, melyek rémálmok és emlékbetörések formájában térhetnek vissza. A személy ennek nincs tudatában, csak annyit érez, hogy dühös, rémült vagy lefagyott. A testben, idegrendszerben tárol lenyomatot, áthangolt idegredszert testfókuszú módszerrel tudjuk oldani és integrálni a személyiségbe.

Ára:
16.000 Ft / alkalom