Detox Jóga

A Detox-jóga gyakorlatsor célja a szervek, szövetek, a sejtek és maga a lélek megtisztítása a felgyülemlett méreganyagoktól.

Ez a jógaóra egy kötött sorozatra épül, tehát minden órán ugyanazok a jógapózok követik egymást egy tudatosan felépített rendszerben. A méregtelenítés elérése érdekében több eszközt alkalmazunk a sorozatban: ezek az ászanák (jógapózok), a bandhák (izomzárak, energetikai zárak) és a pránájáma (légzőgyakorlatok). A gyakorlatsor kezdő és középhaladó gyakorló számára is ajánlott.

A jóga tradícióban az egyik legfontosabb cél, hogy a gyakorlás által a test és az elme megtisztuljon. A fizikai testünkben felhalmozódott és lerakódott különböző méreganyagok betegséget és fájdalmat eredményeznek, ennek következtében a testünk a szenvedés forrásává válik ahelyett, hogy biztonságos temploma lenne lelkünknek.

Mi lehet méreganyag:
  • az emésztetlen vagy félig megemésztett táplálék
  • emésztési reakciók során keletkező szabadgyökök
  • vegyszerek (gyógyszerek, növényvédőszerek, műanyagokból származó vegyületek, tartósítószerek,
    ipari vegyszerek, valamint radioaktív és egyéb ionizáló sugárzások, elektromágneses
    mezők stb.
  • a stressz, az érzelmi behatások, a különböző élethelyzetek és főleg azok megélése, feldolgozása szintén finom szintű „méreganyagok” keletkezését eredményezik az elmében és a lélekben

Éppen ezért mindenkinek érdemes a méregtelenítéssel foglalkoznia, aki minőségibb, egészségesebb és harmonikusabb életre vágyik.

Hogyan hat a Detox jóga?

Az előrehajlító és gerinccsavaró pózok erőteljes nyomást gyakorolnak a hasűri szervekre,
így elősegítik a méreganyagok kiemelését az emésztőszervekből, melyek utána a véren, valamint a
bőrön és a kiválasztó szerveken keresztül kiürülnek.

A hátrahajlító pózok pedig a gerincoszlop mentén található idegdúcokat stimulálják, ami elősegíti az idegrendszer és a nádík (energiavezetékek) megtisztulását. Ugyancsak az idegrendszerre és a nádíkra hatnak az egylábas egyensúlyozó pózok, valamint a sorozat végén található fordított pózok is.

A bhásztriká, vagyis fújtató légzés gyakorlására az ászanák után és a relaxáció előtt kerül sort. A bhásztriká légzés során a ki- és a belégzés is gyors, rövid és erőteljes. A bhásztriká végzése során a hasfal hirtelen behúzásával préseljük ki a levegőt a tüdőből és a hasfal kitolásával szívjuk be. Ez a légzőgyakorlat növeli a vér oxigénszintjét, csökkenti a szindioxid-szintet és lúgosító hatással rendelkezik, ami nagyon kedvező a méregtelenítés és az emésztési tűz élénkítése szempontjából. A bhásztriká ezenfelül oldja a stresszt, ami által az azt követő relaxáció még mélyebb és hatékonyabb lesz.

90 perces egyéni jóga ára: 18.000 Ft
60 perces egyéni jóga ára: 14.000 Ft
Csoportos óra ára: 3.500 Ft

Péntek 19:00 Dévi Jógastúdió (Budapest 1122. Kék Golyó u. 1/A.,)

Áramló meditáció

Az elme hullámzásának lecsendesítése

„Yogas citta vritti nirodha.”