Női jóga

A női jóga út a belső valódi nőieséged felé. A női ciklus különböző szakaszaihoz igazított óra, ahol a Holddal összehangolt gyakorlás segít számodra visszakapcsolódni a női ciklusod természetes áramlásához. Ez az ősi ritmus, ami ott van a szívverésben, a légzés ütemében, a napszakok és évszakok váltakozásában, segít visszatalálni és együtt áramolni a természettel. A ciklusunk egy ajándék, ami a teremtés ősi misztériumát hordozza magában. A női jóga gyakorlás arra késztet minket, hogy megtaláljuk a belső középpontot, amely a forrása a saját női létezésünknek, és amelyből felmerül a női lét sokszínűsége.

A gyakorlás során a fókusz lehet a lágy áramlás, női erő ébresztése, a belső stabilitás megtalálása, vagy épp az elengedés és a befelé fordulás, lecsendesedés megtapasztalása. Lágyan nyújtunk, nyitjuk a csípőt és a mellkast, erősítjük az alhast és a gátizmokat. Kiemelt figyelmet kapnak a női belső szervek és az azokat maszírozó, aktivizáló ászanák, ezzel is támogatva és kiegyensúlyozva a női hormonháztartást. Segíti megérteni a női test és lélek kapcsolatát, oldani a testben tárolt elakadásokat. Miközben átlélegezzük és figyeljük a testet, a felbukkanó érzeteket, felengedjük a belső női intuíciónknak, teret adva az önmagunkhoz való kapcsolódásnak.

A női jóga hatásmechanizmusa:
  • szabályozhatja a ciklust
  • harmonizáló hatással lehet a hormonrendszerre
  • nyugtathatja és kegyensúlyozhatja az idegrendszert
  • normalizálhatja a vérzés időtartamát és mennyiségét
  • megelőzheti a nőgyógyászati betegségek kialakulását
  • csökkentheti a PMS tüneteket
  • női önismeretben való elmélyülést támogatja és kiegészíti
Az óra felépítése:

A gyakorlást vezetett imaginatív meditációk kísérik, ami segít visszatalálni saját nőiséged belső misztériumához, hogy az a mindennapi életben is kibontakozhasson. A meditáció alatt feltárulhatnak előtted a nőiségedet ért sebek, sérülések, amelyeket gyógyító mantrák és mudrák által oldunk fel. A meditáció során kapcsolódhatsz nőiséged forrásával, hogy megismerd a különböző női minőségeket, szerepeket, életszakaszokat és azok beavatásait, és hogy kiteljesedj a női önismereti utadon.

90 perces egyéni jóga ára: 18.000 Ft
60 perces egyéni jóga ára: 14.000 Ft
Csoportos óra ára: 4.000 Ft

Hetfő 19:00 Dévi Jógastúdió (Budapest 1122. Kék Golyó u. 1/A.,)